ISA : Ikut Suka Aku!

Khamis, Mei 11, 2006

Penceraian Norman & Abby Abadi

Oleh Zubir Mohd Yunus

KUALA LUMPUR: Pasangan artis popular, Norman Hakim dan Abby Abadi, yang mencipta nama melalui drama bersiri Gerak Khas, bercerai talak satu Jumaat lalu selepas berkahwin selama lebih tiga tahun. Norman atau nama sebenarnya, Mohamed Nurhakim Zaidon, 30, melafazkan talak di hadapan Abby, 28, ketika isterinya itu menemuinya di lokasi penggambaran Gerak Khas di Jalan Raja Laut, di sini kira-kira jam 3 petang, dengan disaksikan beberapa krew produksi drama terbitan Skop Productions.

Beliau yang ditemui Berita Harian ketika menjalani penggambaran Gerak Khas di pekarangan banglo Datuk Yusof Haslam di Taman Melawati, Selangor, malam kelmarin, mengaku bahawa dia dan Abby kini sudah tiada hubungan lagi.

“Saya tidak menafikan perkara itu (perceraian) dan ia berlaku dalam situasi yang agak kritikal. Sebenarnya saya tak sanggup buat benda ini (melafazkan talak), tapi dalam keadaan yang tertekan, dengan berat hati saya terpaksa melepaskan Abby.

“Ini adalah dugaan yang paling hebat sepanjang menjalani kehidupan berumah tangga,” kata Norman sambil menitiskan air mata.

Norman berkata, beliau akan mendaftarkan perceraian mereka di Pejabat Kadi tetapi dalam tempoh edah, jika keadaan mengizinkan, beliau berhasrat untuk rujuk semula dengan Abby.

Abby atau nama sebenarnya, Arbaieyah Abdul Manan, bersama anak sudah keluar dari rumah mereka di Ukay Perdana, Selangor dan buat sementara waktu, tinggal bersama keluarganya di Lembah Keramat.

“Bagaimanapun, sepanjang tempoh edah ini, kami akan mencari jalan penyelesaian terbaik untuk membina semula rumah tangga kami. Saya masih menyayangi Abby...” akui Norman lagi.

Walaupun Abby turut berada di sisi penulis ketika mendengar pengakuan bekas suaminya itu, beliau keberatan memberi komen dan hanya akan berbuat demikian pada masa yang sesuai.

Norman dan Abby dinikahkan selepas pertunangan mereka pada 8 Januari 2002, sebelum bersanding di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur, pada 31 Ogos tahun yang sama.

Mereka dikurniakan dua cahaya mata – Mohamed Danish Hakim, 3, dan Marissa Dania Hakim, 10 bulan.

0 Comments:

Catat Ulasan

<< Home